Sahabat

Monday, December 20, 2010

Jom pergi Medical Check Up





 


Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca sekalian…huhuhu hari ni aku pergi medical Check Up di HOSPITAL KUALA PENYU untuk PLKN aku arhhh..malas nya aku pegi nsaip ja bah aku tda sakit apa-apa untuk di bagi alasan,kalau nda nah mimang aku jadi calon bantahan…hahaha


Bingung juga aku masa urus ni benda maklum lah first time hahaha..sudah lama aku menunggu kana panggil nasip lah ada kawan aku…kawan aku ni dia lain sekolah dari aku kami 1 sekolah masa form 1 di SMK.KUALA PENYU….tapi dia ni ada sakit dia tak pergi PLKN…and aku punya nama pun di panggil,kawan aku sorang ni pun….kami pun kana bagi to lah procedure-procedure Medical Checkk Up untuk PLKN…


Mula-mula sekali kami kana suruh pergi cheek air nutfahh hahaha nda bah cek urine di makmal atas….yang aku nda buli terima tu arhhh aku kana jarum ambil darah..aduh sakit nya doctor tu pun bukan dia bagi to awal-awal mo kana jarum aduh…sudah lah ganas tu doctor perempuan tu…aku pun Tanya? “kak bejarum tu sakit kah? Dia jawab “ah di dunia ni tiada yang tidak sakit”terus dia jarum dengan kejam hahaha sakit woo’’’aku ni miming nda besa bejarum….daulu-dalu masa aku form 3 menangis aku dia jarum paya bebubut haha. Doctor tu cakap masa dia jaraum aku “Nah kenapa ko nda benapas hahaha’’

    wah hati aku ada NUR lah hehehehe........
lepas kami berjarum tu kami hantar lah tu specimen urine tu di lab,untuk dapat result..pun pigi lah lab tuntuk X-Ray ni first time jadi nda risau lah..


huuhu siap amaran lagi ni lab,, “DILARANG MENGAMBIL GAMBAR MENGGUNAKAN KAMERA/TELEFON BIMBIT”hahaha tapi aku mana peduli aku ambil juga gambar..hahaha



lepas tu kami pergi cek mata..lepas tu abis tuk ni pagi…jam 2 petang sambug balik untuk medical check up last ….
Lama juga aku tunggu sampai jam 2.00 petang aku nda balik di rumah…punya lapar aku punya parut hahaha…oleh kerana ketiadaan restoran di hospital itu…aku pun bertambah lapar lah,,aku nda layan sangat lapar aku tu,aku pigi lah sembahyang di surau….sementara menunggu jam 2 ….

Nah jam 2 sudah hahahah aku pigi lah ambil number untuk procedure yang terakhir jumpa doctor ONG GUANG HONG…pas tu abis balik lah nasip baik lah ada pakcik aku melimpas baru balik dari pekan kuala paanyyuuu''''so aku ikut lah…..penat nya hari ni…





 Ni kawan-kawan aku yang lama nda jumpa hehehe



Ni kaka sepupu aku...dia lah temankan aku pergi hospital 















2 comments:

  1. heh. bila ko sebut plkn..
    tringat bha masa 2004..
    msa plkn..
    syiok!

    ReplyDelete

Assalamua'laikum w. b. t.
Jgn lupa tinggalkan komen di sini !!!
Please ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...